دمنوش ختمی

دمنوش ختمی

دمنوش ختمی

مواد اولیه
  • برگ های ختمی
  • آب
  • ا مشت
  • ا لیوان
طرز تهیه ، دستور پخت
  • برگ های ختمی را درون آب جوش بریزید و حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس بگذارید با حرارت کم دم بکشد. برای تهیه چای ریشه ختمی، ۲۵ گرم از ریشه این گیاه را داخل آب جوش آورید، سپس به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بگذارید آرام دم بکشد.

خاصیت دمنوش

ختمیبرگ های ختمی دندانه دار، پهن و مانند قلب می باشد. گل های آن درشت به رنگ های مختلف صورتی، قرمز، زرد، بنفش،سفید و سیاه می باشد که به صورت دسته های سه تایی از اواسط خرداد تا اواخر پاییز ظاهر می شود.

خواص: طبیعت سرد و تر

دمنوش گل ختمی کاهش دهنده قند خون، تقویت کننده و اصلاح کننده گردش خون، معتدل کننده اخلاط خونی، ادرار آور، پاک کننده کلیه و مجاری ادراری، در درمان امراض کبدی موثر است و می تواند تا حدودی التهابات کبدی را مهار کند، بیماری های تنفسیر ار برطرف می کند، سرفه های خشک و خس خس سینه را از بین می برد. برای رفع گلو درد، دمنوش گل ختمی، ملین و مسهل قوی است. برطرف کننده یبوست. دمنوش گل ختمی علاوه بر خاصیت محافظت کنندگی غشای مخاطی دستگاه گوارشی، با ورم معده و روده نیز مقابله می کند.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی: ختمی گیاهی مفید و بی ضرر است. فقط زنان باردار و مادران شیرده باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند. کسانی که سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند همچنین مصرف هم زمان داروهای خوراکی با این گیاه موجب به تاخیر افتادن جذب داروها می گردد.
چای گل گاوزبان یکی از بهترین ها برای آرامش اعصاب است که البته تعداد زیادی از افراد برگ بنفش رنگ این گیاه را به همراه لیمونعمانی و یا لیموی تازه مصرف می نمایند. یکی دیگر از گیاهانی که مصرف آن به همراه گل گاو زبان رایج است ریشه گیاه سنبل الطیب می باشد که به صورت ترکیبی با یکدیگر مصرف می شوند.

Save

Save

رنگ نامه های بیشتر

پیتزا-شیکاگو

پیتزا شیکاگو

پوره-ی-سیب-زمینی

پوره ی سیب زمینی

پلو تماته

پلو تماته

آش-دوغ

آش دوغ

نان-برنجی

نان-برنجی